Na 63. Međunarodnoj konferenciji mesne industrije – MEATCON2025, koja se održala od 5. do 8. listopada 2025. godine na Zlatiboru u Republici Srbiji, sudjelovala je dr. sc. Ana Vulić s pozvanim predavanjem pod naslovom „Ciklopijazonična kiselina u mesnim proizvodima različitog načina proizvodnje“. Ova znanstveno-stručna konferencija okupila je vodeće domaće i međunarodne stručnjake iz područja tehnologije mesa, biotehnologije, kvalitete i sigurnosti mesa i mesnih proizvoda te održive proizvodnje. U svom je predavanju dr. sc. Vulić predstavila rezultate istraživanja o prisutnosti mikotoksina, posebice ciklopijazonične kiseline, u mesnim proizvodima koji potječu iz različitih sustava proizvodnje. Rezultati istraživanja doprinijeli su boljem razumijevanju utjecaja tehnoloških procesa i uvjeta proizvodnje na sigurnost i kvalitetu mesnih proizvoda te pružili vrijedne smjernice za unaprjeđenje kontrole i prevenciju kontaminacije u mesnoj industriji.

